Bolle i ovnen


God kveld i tåka. Da var det mandag igjen dere, ærre ikke deilig? Haha, nei uff nå kjenner jeg at vi kan få vår snart altså. Hver dag er en kamp med isen. Vinner den eller vinner jeg? Enda har jeg ikke brukket halebeinet, og flaks er bare det si. Den eneste høytiden jeg gleder meg til nå er påske, den er koselig. Enten man tar en kald en i bakken sammen med en haug av folk i nikkers og samme stramme swix-trøya eller man sitter på Kaffebrenneriet i byen og drikker noe knuste bønner fra Colombia med en ørliten antydning til mørkbrent sjokolade er det fortsatt noe magisk med den høytiden. Nei nok om dette deprimerende været som har lagt seg som et teppe over byen.. jeg krysser fingrene for sol snarest!! Jeg hopper bare innom for å dele en liten oppskrift på noen knakenes gode og ikke minst sunne boller, om jeg får si det selv .Disse er noen av de saftigste og diggeste bollene jeg har laget <3 Lag dem til deg selv, typen, daten, elskeren, naboen..ja hvem enn det måtte være ;)

God blåmandag videre.

Du trenger:

-Speltmel ( 3 dl)

. Glutenfritt mel ( 3 dl)

- 3,5 del melk

- 100 gr smør

- halv pakke fersk gjær

- Litt kardemomme

-1 del sukrin

Bland alt det tørre, smuldre oppi gjæren, ha i melken( burde være fingertemperatur)

Ikke smelt smøret. La det stå ute i 20 min så det blir romtemperert, deretter smuldrer du det oppi røren. Elt for hånd hvis du ikke har kjøkkenmaskin, eller bruk maskin.

Hev på varmt sted i 60 min, deretter etterhev i 20 min.

Stekes i ovnen på 200 gr i ca. 12 min. Voila <3


JOIN MY MAILING LIST
RECENT POST