Hun gråter uten tårer


Snøen daler ned der ut, det er vakkert, men litt urettferdig. Den skulle jo vært her rundt juletider, da den egentlig skulle dale. Da scenen var klar for de vakre snøflakene, og vi bare ventet på det magiske teppet skulle legge seg over den triste grå bakken. Det ble ikke slik, ikke i år heller. Det blir ikke alltid slikt man forutser, ingenting her i verden blir det, selvom man man så gjerne vil. Er du lykkelig spør jeg meg selv? Det spør jeg meg selv om hver dag. Noen dager har jeg et svar, andre dager har jeg det ikke. Det vakreste og tristeste er at jeg husker øyeblikk der jeg var lykkelig, veldig lykkelig.

Du vet den følelsen i kroppen som gjør enn helt varm og overveldet om hverandre, og den roen og lettelse som gjør at du er så tilstedet i øyeblikket, den følelsen er det ingenting som slår. Følelsen av en betydningsfull person som holder rundt deg i akkurat det riktige øyeblikk. Følelsen av å være på en gjemt strand i et eksotisk land, og du deler øyeblikket av at solnedgangen går ned i det fjerne. Følelsen av at du har mestret noe som du har jobbet lenge for. Følelsen av og bli anerkjent av noen som står deg nær. Dette er snev av lykke som vi alle opplever i løpet av livet, men kanskje ikke alltid til rett tid når vi trenger det mest. Jeg trenger virkelig et øyeblikk av ekte lykke. Virkelig. Den lykken man fikk som barn når man fikk velge seg smågodt på lørdagskvelden på butikken, og alle favorittbitene falt som sakte film oppi posen. Mens smilehulene du ikke visste at du hadde kom tydelig frem i rusen av glede. Jeg vil kjenne den lykken igjen, den genuine lykkerusen.

Jeg har store forventinger om hvordan hvert utfall skal bli for hvert skritt jeg tar, og lever noen ganger i et drømmeunivers. Det er kanskje min måte å flykte denne verden jeg så sårt er en del av akkurat nå. Hvis du spør dine nærmeste eller bare en bekjent om hvor lykkelig han eller henne er, tror jeg de først og fremst kommer til å reagere med et smil, og kanskje en hånlig latter. Fordi "lykke" er et sjeldent adjektiv som blir brukt i vårt vokabular. Det er så bredt, så massivt, og ikke minst personlig. Et følelsesladet ord som er litt utenfor vår verden. Jeg kommer nok aldri til å slutte strebe etter lykke.

Snøen kommer aldri å dekker over den triste grå bakken når vi trenger den som mest, men den kommer alltid til slutt....


JOIN MY MAILING LIST
RECENT POST