Skapet


"Get out of town", akkurat det teksten sier, akkurat det vokalisten repeterer i øret mitt igjen og igjen. Shit, jeg har hørt den i stykker snart "Neil young-on the beach", for en chill tune. Dyster tekst, men så rått og ekte. Akkurat slik som skapet som henger på veggen foran meg, slitt og gammelt. Treverket har lysnet av all eksponeringen fra sollyset som har sluppet gjennom vinduet med årene. Man kan bli sliten av lyset hvis man blir eksponert lenge nok for det, derfor finner man tryggheten i mørket...Gjemmer de dype linjene, arrene og alle sårene. Ser du lenge nok i øyeeplet til noen kan du skimte de, arrene mener jeg. Du trenger ikke tårer for å gråte, de som gråter høyest er de som ikke lar noen se de våte linjene. La oss ta på et filter a folkens. Ingen skal jo ikke se hvordan det virkelig er...Slik som bestefar spurte meg om i går etter et par rødvinsglass og en stille sjø der nede, "Hvem legger du filter på for"? Jeg ble litt tom for ord, og drakk opp resten av det som var i glasset...så greide jeg faktisk ikke å svare, for jeg vet ikke hva svaret er. Det skremte meg litt. Vi vil jo at noen skal se oss, vi vil jo at noen skal se oss i det skarpe lyset. At lyset skal blende det store egoet vårt, men for lenge i mørket gjør det vanskelig å "face" det jævla skumle lyset.., og man trodde mørket var det man skulle frykte, er det ikke der vi søker ly?

En dag skal jeg være det gamle skapet på veggen der oppe, fullt av bøker med historier jeg lar folk få åpne og til og med lese. Lysnet treverk, som i form av blek hud fra all eksponeringen livet har gitt meg på godt og vondt. De små hakkene i treet som en belastning av at skapet har blitt flyttet på, blitt bært opp og ned, vært på nye plasser, vært med på en reise. En dag skal jeg bare slippe filteret, for det er faen meg vakkert bak det forbanna filteret.

Du er fin med alle arrene dine, håper vi tør å slippe filteret en dag.

En vakker dag...


JOIN MY MAILING LIST
RECENT POST