Få mer energi - mine tips


God morgen godtfolk! Er dere klare for å ta fatt på fargestiftene og kjøre på med et nytt og fargerikt år?Jeg tror jeg aldri har vært mer klar og kjenner på meg at dette kan bli bra. Som de forrige årene har jeg ingen spesifikke nyttårsforsetter fordi jeg greier som regel ikke å gå hundre prosent inn for dem hvis jeg planlegger ting jeg skal gjøre lang tid i forveien. Jeg liker heller å sette meg langsiktige mål som skal være en del av et større prosjekt, og en av de er å sette meg selv i første rekke. Gi den gode energien( folk pleier å påpeke at jeg har) til meg selv og de jeg føler fortjener det. Så skal det fokuseres på det det spontane, lekende, selvstendigheten, opplevelser og friheten. I tillegg skal kroppen få stort fokus som trening og søvn skal komme i første rekke. Når vi først er inne på trening her så tenkte jeg å dedikere dette innlegget til nettopp det, og gi dere noen tips til å kickstarte året med litt ekstra motivasjon.

Vi bor i et kaldt land på flere måter, skal ikke gå inn på det dypere, men det jeg vil frem til er at det er kaldt og mørkt her 8 av 12 måneder, så da blir det fort gjort å gjøre som bjørnen å gjemme seg i hiet. Krype inn under teppet med netflix og chill, og når jeg nevner chill mener jeg snaks og annet digg. Ikke missforså meg her folkens, det er så lov det å kose seg, men noen gjør ikke annet hele vinteren, og da er det ikke like lett å komme seg ut av hiet når hestehovene blomstrer igjen, skjønner? Derfor vil jeg dedikere dette innlegget til mine tips rundt mat og trening og hva som har hjulpet meg å gi et ekstra gir.

Mat

1.Hvordan planlegge

For min del begynner jeg allerede på søndagen med å planlegge litt hvordan uken skal være i forhold til mat. Jeg lager allerede klart noen måltider som er enkle å supplere med andre ting. Som for eksempel steker jeg ris, grønnsaker og bare fyller opp kjøleskapet, så jeg kan jeg velge hovedingrediensene litt sånn som det kommer. Er som sagt veldig spontan, men skal man leve et sunt liv er det nødvendig med rutiner i matveien.

2. Tenk på hva du spiser

Det er viktig å være bevist på hva man dytter i seg, men ikke bli manisk. Bare ta sunne valg gjennom dagen, vær litt streng mot deg selv og si nei til den søte damen bak hydro-disken når hun spør om 3-pakk bollepose. Du greier deg uten de bollene ;)

3. Test ut nye ting

For min del er ikke det å teste ut nye ting i matveien noe stor terskel. Jeg har helt fra tidlig alder blitt introdusert for grønnsaker i alle former og smaker, fisk av alle type slag og det at jeg ikke ville smake var aldri et alternativ, jeg måtte. Er ganske glad for det den dag i dag. Jeg må innrømme at folk som ikke tør å prøve en ny type grønnsak eller ikke tør å utforske smaksløkene sine overhode, går glipp av myyye. Jo mer du liker, jo enklere er det å ta sunnere valg i matveien, utvid horisontene folkens.

4. Prøv 1 uke uten gluten

Dette er noe jeg anbefaler alle, og ja jeg vet det er en vanskelig tilvenning da det er gluten i mye. Brød, knekkebrød, kjeks, boller, pitabrød, lefser, pasta...listen er lang. Men jeg lover deg, magen din vil digge deg og du vil føle deg litt lettere og ikke fullt så oppblåst hvis du prøver en liten uke. Min svakhet her i verden er crossiant, og fy som jeg elsker denne bakevaren, men fy som jeg blir en sliten båtmotor som går på tomgang resten av dagen også etter og ha trykket i meg 1 eller 3 av disse franske fristelsene. Jeg som alle andre unner meg det en gang i blandt, men alt med måte.

5.Ha kjøttfri-middag 2 ganger i uken

Jeg har ikke spist rødt kjøtt selv på 3 måneder nå og det merkes på alt. Kroppen min føles lettere, jeg har mye mer energi( som om jeg ikke har nok? haha) og jeg føler meg mett etter hvert måltid. Jeg kommer nok aldri til å bli 100% veganer og kutte helt ut kjøtt, pluss egg og meieriprodukter. Jeg er for glad i fisk, så det må denne frøkna ha. I tillegg kunne jeg ikke sett for meg et liv uten sushi, haha. Men det finnes ufattelig mange gode oppskrifter der ute som ikke inneholder kjøtt, så prøv det ut.

6.Ikke vær for streng med deg selv

Dette er kanskje det viktigste rådet jeg kan gi. Det er ikke vits å bli helt tulling. Mat er jo en glede, og det skal nytes, men det er også kroppens drivstoff og vi eldres for hver dag som går. Hvorfor gjøre den enda eldre og tungere ved å stappe i seg bearbeidet mat og annet dritt hele tiden? Man skal få kose seg i løpet av uken, det er så viktig, men ikke hele tiden. Hadde ikke blitt lei meg hvis både croissant og fries var proppet med vitaminer og næringsstoffer som kroppen trengte, men så enkelt er det ikke.

Nå over til treningsbiten...

Trening

1. Planlegge

Som med mat begynner jeg allerede på søndagen med å planlegge hele uken i forhold til hvor mange ganger jeg skal komme meg på trening. Sett deg mål, og alle de tingene du greier å prestere over dette tar du bare som et pluss.

2.Tenk på hvordan mennesker og omgivelser du omgås

Dette har så mye å si på motivasjonen når det kommer til trening. Mer enn det man tror. Omgås du feil mennesker med dårlig innflytelse er det fort gjort og bli dratt i den retningen, selv om du tenker noe annet eller kanskje vil prøve å bli en bedre utgave av deg selv. Mennesker gir hverandre energi eller stjeler den fra deg. Er du med folk som gir deg energi gjennom dagen er det mye lettere og ha overskudd og ork til å gidde å bruke de siste kreftene på en trenings økt. Dette er enklere sagt enn gjort da dårlig energi og mennesker du ikke får noe godt ut av kommer inn i livet ditt fortere enn du aner. Hvordan man faktisk velger å respondere til denne energien er et spørsmål om styrke. Man kan også ta den negative energien å gjøre den om til noe positivt ved å få ut aggresjonen på trening. Løp i sinne, boks løs på en boks-sekken i frustrasjon, det renser opp i topplokket, jeg snakker fra erfaringen. Sofaen og teppet er ikke alltid svaret her folkens.

3. Se gleden i de små stegene

Trening tar tid, som alt annet her i verden. Man ser ikke resultater etter 2 økter, man må ha litt tålmodighet. Derfor er det viktig å se gleden i de små resultatene uansett hva slags utgangspunkt du startet med og hva slags form du var i fra før. Viktig å klappe seg selv på skulderen når man merker en forandring, og da er det enda enklere å fortsette å kjøre på også når det skjer en forandring.

4. Sett opp en negativ og en positiv liste

Sett opp en negativ liste der du ramser opp alle tingene som inneholder trening i forhold til hva du ikke liker å gjøre. Dette kan være en spesifikke øvelse, en personlig grunn til at du ikke liker å trene rundt andre folk, en ting som du vegrer deg med når det kommer til fysisk aktivitet...det kan være hva som helst. Så setter du opp en positiv liste ( litt mer motiverende), der du setter opp punkter du liker ved trening. Kan være alt fra hvilke aktiviteter du liker å gjennomføre fysisk, hvor du liker å trene, favoritt apparatet på gymmen, favoritt kroppsdel ved deg selv (ikke tenk grisete nå, haha). Så tar du å pusher deg selv ved å ta en av de negative punktene på den negative listen og prøver å gjennomføre den. Gjennomfører du, får du lov å gjøre noe av det du liker best på den positive etterpå. Det må smake litt bittert, før det smaker søtt ;)

Jeg har prøvd dette selv, og det er ganske så motiverende. Du spiller mot deg selv på en måte, og skal etter endt innsats gi deg selv en gevinst.

Da sier jeg bare lykke til med å få mer energi i den mørke vintertiden, og husk å hvile, nyte og leve. Trening og mat skal bare bli en positiv del av hverdagen ikke en anstrengelse og en kamp. Jeg skal prøve å få ut et lite outfit-innlegg asap, men når det er mørkt store deler av dagen og det snør hele tiden er det fader ikke så lett med gode bilder, men jeg skal få ut et snart, lover!

God uke!

-Adios


JOIN MY MAILING LIST
RECENT POST