Bolle i ovnen


Hei fininger. Hvordan er torsdagen, fin? Håper det. Jeg tenkte jeg skulle slenge inn en liten oppskrift siden jeg føler det er hundre år siden sist. Jeg har så mange ideer fortiden, både når det kommer til mat og antrekk, men siden livet drar meg i alle retninger er det ikke alltid like enkelt å få satt seg ned med bloggen. Jeg er som sagt en perfeksjonist, så både bilder, innhold og tekst må være hundre prosent før jeg poster. Jeg føler at mobilbilder ikke hører hjemme på en blogg, selvom Iphonen tar ganske så gode bilder, liker jeg å knipse med et kamera. ( Derfor beklager jeg forresten at dette innlegget er tatt med mobil, så perfeksjonist er jeg blitt, haha) Dere må forresten teste ut oppskriften under her. Både glutenfrie og økologiske boller man kan nyte når man vil unne seg noe digg på en høstkveld midt i uken. Dere som har fulgt meg en stund vet at jeg ikke spiser gluten, eller magen min går inn i en slags strid med seg selv, og prøver å fortelle meg at jeg har gjort noe dumt. Den blir oppblåst og jeg blir et levende fyrverkeri og ikke på den gode måten, nei nok om mageregionen, haha! Jeg cravet gjærbaks så inderlig her om dagen, tror det er noe med høsten og mørket som gjør at man vil kose seg ekstra med digg mat og fine folk. Derfor gikk jeg til innkjøp av mixen fra "Det glutenfrie verksted", som Monica står bak og slengte i sammen noen boller.

Du trenger:1. Bolledeig fra "det glutenfrie verksted" 2. 4 ss Margarin 3. egg 4. Kardemomme 5. 2 dl melk 6. 1/2 fersk gjær

Slik gjør du:

Bland det tørre sammen, deretter smelter du smør og melk til max 37 grader. Bland deretter inn gjæret i vesken. Ha i vesken(melk og smør + gjæret i det tørre og elt godt) La det heve i 40 min på et varmt sted, deretter rull bollen ut og etterhev i 30 min. Kjør inn i ovnen på 200 gr i 15-20 min. Jeg lagde en mix av vanlige boller og skillingsboller. Bollene ser kanskje litt rare ut, men det er det indre som teller si ;) Dont jugde the book by it´s cover people! Disse kan spises med god samvittighet da de innholder kun rårøsukker og ingen kunstige tilsetningstoffer.

Ha en fin høstdag videre, og så snakkes vi snart igjen.

Adios


JOIN MY MAILING LIST
RECENT POST