Høsten du brenner....


Det brenner, brenner på tungen, svir nedover ganen og videre nedover i systemet. Denne kaffen som verken er hjemmtraktet eller brygget på noen som helst avansert måte smaker aldeles fortreffelig her jeg sitter. Kanskje er det bare i kveld, fordi den er det eneste som varmer kroppen for øyeblikket, eller kanskje er jeg bare for høy på alle paracetene jeg har inntatt at jeg verken vet hva jeg tenker eller skriver. Nei, jeg tror ikke det er det. Jeg er veldig tilstede, men det er ikke noe nytt. Jeg er alltid tilstede, observerer og tenker over hver minste detalj som passerer sansene og blikket mitt.Jeg betrakter alt og ingenting, det er vanskelig å skille mellom hva jeg liker og hva jeg hater. Er jeg den eneste?

Toget har senket farten nå ,vi er på vei inn mot en stasjon. Et nytt stoppested der noen skal av og noen entrer. Man passerer mye når man bare sitter og enser ut av vinduet. Ser på det vakre, våte og døde landskapet der ute. Det er som byen jeg rømmer fra i dette øyeblikk. Bare der velger man ikke noe som helst, der blir avgjørelsene på en måte tatt av andre siden man er så liten og usynlig blandt skjeve smil og triste øyne. Høsten gjør noe med en, og det er nettopp dette den gjør med meg. For meg til å se og føle hvem jeg er og hva jeg ikke er. For det er det den gjør, vasker filteret av det påsatte smilet. Smilet som blir skyldt vekk av en regnskur som kiler en nedover ryggmargen og en kald bris for en til å innse at man ikke kan gjemme seg lenger. Den får oss til å innse at mørketiden er kommet og den er her for å gjøre oss ren og nakne igjen. Jeg elsker denne tiden, men den kom for brått og jeg var ikke klar.

Eller er man noen gang klar for at filteret skal av, og man skal se trærne bli nakene, men først beundre de med farger. Alt er så trygt når skikkelsen er påkledd og lykkelig, men så vansklig å tolke uten filter. Da blir det liksom så ekte, og ekte er sjeldent..i hvertfall i dag. Hvem vil ha det rått og ekte da for faen? Hvem vil at det skal brenne litt med engang for så å kjenne at det gror igjen og fortsatt er like trygt og enda vakrere enn tidligere når du har sett stammen. Treet er fortsatt vakkert selvom alle bladene faller.

Jeg vil ha det rått og ekte, men jeg vet ikke hvor jeg skal finne det. Jeg vil først se stammen, for så å se grenene. Jeg vil fortjene å se bladene som omkranser treet når en ny sesong kommer for da blir det enklere å elske deg når våren viser ansikt.

Faen, du er som den kaffen her...brenner som faen på tungen, men varmer som et helvete under huden.

-Høsten du brenner uten blader


JOIN MY MAILING LIST
RECENT POST